Baarimestarin paljastukset

Oletko käynyt ruuhkaisessa yökerhossa tai baarissa ja jonottanut kyllästymiseen asti juomia ruuhkaisella baaritiskillä? Mikäli vastasit kyllä, olet tullut aivan oikeaan paikkaan! Työskentelin Helsingin suurimmissa yökerhoissa baarimestarina vuosia ja paljastankin nyt parhaat vinkkini, miten saat baarimestarin huomion sekä nopeammin juotavaa baaritiskiltä.

Suosivatko baarimestarit tiettyjä asiakkaita?

Muistatko sen illan, kun olit jonottanut ikuisuuden baaritiskillä ja silti sinua ennen palveltiin toista asiakasta? Tietyissä tilanteissa baarimestarit saattavat palvella kanta-asiakkaita tai omia tuttujaan nopeammin kuin toisia asioita, kannattaa kuitenkin huomioida, että baarimestareilla on kirjoittamaton sääntö missä järjestyksessä tiskillä jonottavat asiakkaat palvellaan. Baarimestarit palvelevat asiakkaat aina oikealta vasemmalle tai vasemmalta oikealle. Kun saavut baaritiskille, tarkkaile missä kohtaa baaritiskiä baarimestari on palvelemassa asiakkaita, sekä esimerkiksi palveleeko baarimestari asiakkaita oikealta vasemmalle tiskin suuntaisesti. Kun olet huomannut missä kohtaa baarimestari palvelee asiakkaita suuntaa tämän suuntaisesti jonottamaan tiskille. Mikäli asetut esimerkiksi palveltavaa asiakasta ennen baaritiskillä, olet jonon viimeinen. Muista kuitenkin, että baarimestari saattaa palvella samanaikaisesti useaa asiakasta. Tarkkaile siis baarimestaria ennen kuin asetut jonottamaan ja näin varmistat, että saat nopeammin juotavaa!

Auttaako tipin anto saamaan nopeammin juotavaa seuraavalla kerralla? Suomessa baarimestareille ei ole pakko antaa tippiä, mutta mikäli koet saaneesi hyvää palvelua voit antaa muutaman kolikon baarimestarille. Tämä takaa, että baarimestari muistaa sinut seuraavalla kerralla ja saatat saada nopeammin juotavaa kuin uudet asiakkaat, mutta ei ole mikään takuu, että saat nopeammin juotavaa. Tippiä kannattaa antaa vain, mikäli sinusta itsestäsi siltä tuntuu.

Muista nopeuttaaksesi juomiesi saamista mieti tilauksesi jo etukäteen ennen tilaamista. Mikäli teitä on isompi ryhmä ja tilaatte kerralla enemmän juomia, mainitse kaikki juomat kerralla sekä kerro maksatteko samasta laskusta vai erikseen tilauksenne. Tämä nopeuttaa baarimestarin työskentelyä sekä nopeuttaa tilauksenne valmistamista ja laskuttamista huomattavasti.

Tärkein asia millä takaat seuraavalla kerralla nopean palvelun itsellesi on yksinkertaisesti ole vain kohtelias. Hymy tervehtiessä ja kiittäminen piristää kiireisen baarimestarin työvuoroa ja olemalla kohtelias varmistat, että baarimestari muistaa sinut varmasti seuraavalla tilauskerralla.

Toivottavasti vinkkini auttavat sinua saamaan nopeampaa palvelua ensi kerralla!