Ravintolassa käyminen

Monet tykkäävät käydä ravintoloissa syömässä aina silloin tällöin. On mukava kun ei tarvitse itse kokata ja voi vain istua valmiiseen pöytään. Erityisesti kiireisen arjen keskellä tämä tuo kaivattua luksusta elämään. Monilla arkiviikko on kiireinen töiden, lasten kuskaamisen tai harrastusten takia. Kun viikonloppu sitten koittaa, niin halutaan ottaa rennosti, eikä ruoanlaitto ole ensimmäisenä mielessä. Silloin voi olla mukava lähteä vaikka kaupungille ja käydä syömässä ravintolassa. Ei tarvitse siis itse miettiä, mitä ruokaa valmistaisi ja löytyykö kaapista kaikki tarvittavat ainekset. Voi vain ottaa ruokalistan käteen ja valita mieleisensä annoksen. Mitä ravintolassa käyntiin sitten yleensä kuuluu ja millaiset ravintolat ovat suosittuja? Lue tästä artikkelista eteenpäin, niin annamme parhaat vinkit ravintolassa asiointiin.

Ravintoloiden erilaisia teemoja

Monet ravintolat ovat keskittyneet jonkin teeman ympärille. Joissain ravintoloissa tarjoillaan italialaisia herkkuja, kuten esimerkiksi pasta-annoksia tai pizzaa. Monesti teeman huomaa jo ravintolan ulkoasusta ja sisustuksesta. Suomessa on paljon meksikolaista ruokaa tarjoavia ravintoloita, sillä tex-mex-ruoka on varsin suosittua meillä. Erilaiset ketjuravintolat ovat suosittuja ja yksityisten henkilöiden pitämiä ravintoloita on ilmestynyt katukuvaan varsin paljon. Meksikolaisten ruokien ystäville on yleensä tarjolla tortillaa, nacho-annoksia sekä salsakastikkeella höystettyjä ruokia.

Myös perinteisempi amerikkalainen ruokateema toimii meillä päin. Hampurilaiset ovat meillä varsin suosittuja ja niitä tarjoaakin moni pikaruokaravintola, mutta lisäksi moni perinteisempikin ravintola.

Suomesta löytyy myös monia pihviravintoloita, joissa voi nauttia kulinaristisen annoksen vaikkapa härän sisäfilettä. Kaiken kruunaa hyvä viini ja seura.

Kun aikoo mennä ravintolaan syömään, on siis ensin hyvä miettiä, minkä tyylistä ruokaa haluaa syödä. Jos menee pihviravintolaan ja haluaa hampurilaisen, niin on tullut väärään paikkaan. Vaikkei tarkkaan tietäisi etukäteen, että mitä haluaa syödä, olisi hyvä päättää ainakin se, minkä tyylistä ruokaa tekee mieli. Jos haluaa kiinalaista ruokaa ja sen jälkeen menee italialaiseen ravintolaan, niin hapanimeläkana jää varmasti saamatta.

Monesti ravintolassa syödään hieman pidemmän kaavan kautta kuin kotona. Käynnin yhteydessä saatetaan syödä erikseen alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka, ja jotkut ottavat lisäksi alkudrinkin ruokahalua nostattamaan.