Suosituimmat juomat ravintolassa

Olet viettämässä kavereiden kanssa iltaa ja baaritiskillä jonottaessa päänne lyö tyhjää; mitähän sitä pitäisi juoda? Saatat jopa miettiä mikä ihanan näköinen drinkki baarimestarilla parhaimmillaan on valmistumassa. Haluaisitko juoda raikkaan hedelmäisen drinkin vai jotakin kirpeää? Vai haluaisitko vain oluen? Oletko koskaan miettinyt mitä suomalaiset juovat käydessään ravintolassa? Työskentelin vuosia Helsingin suurimmissa yökerhoissa baarimestarina ja haluan jakaa tietämäni salaisuudet sinulle. Paljastan mitkä ovat suositummat juomat, joita tilataan ravintoloissa ja ehkäpä keksit uusia vinkkejä seuraavalle ravintola vierailullesi.

Mitä suomalaiset juovat?

Paljastan sinulle salaisuuden: suurin osa asiakkaista ei tilaa hienoja drinkkejä vaan mietoja alkoholijuomia. Eniten ravintoloissa myydään olutta, siideriä sekä lonkeroa ja suuressa yökerhossa esimerkiksi olutta saatetaankin myydä jopa tuhansia tuoppeja vain yhden illan aikana.

Kesähelteellä moni haluaa raikasta juotavaa ja suureen suosioon on noussut viineistä valmistettavat drinkit. Yksi suosituimpia drinkkejä viime vuosina on ollut kuohuviinipohjainen raikas Aperol Spriz, jonka lisäksi perinteinen Spritzer eli valkoviini joko sitruunalimonadiin tai soodaan sekoitettuna raikkaiden limelohkojen kera on hyvä valinta. Myös perinteiset klassikkodrinkit ovat suosittuja. Moni tilaa perinteisen Rommikolan tai Gin Tonicin, tai vaikkapa Valkovenäläisen. Lisäksi suuressa suosiossa on myös maitoon valmistettavat kaikille suomalaisille tuttujen herkkujen makuiset Ville Vallaton sekä Marianne.

Monille shottien juominen ystävien kanssa on tärkeä osa hauskaa iltaa ravintolassa. Ja suomalaiset rakastavatkin shotteja. Suosituimmat shotit Mustikkashotti, Tequila ja Hotshot ovat pysyneet suosiossa jo vuosikymmeniä suomessa. Ja tietysti kukapa ei tykkäisi perinteisestä Salmiakki- shotista tai Lakusta?

Aikaisemmin viiniä juotiin pääasiassa ruokaravintoloissa, mutta viime vuosikymmenien aikana myös viinistä on tullut suosittu nautiskelujuoma. Talvisin kylmällä kelillä suositaan enemmän punaviiniä, kun taas kesällä on suosittua juoda valkoviiniä tai ihanan raikasta roseeta. Ja tietysti kuohuviini ja shamppanja kruunaavat illan kuin illan!

Monet rakastavat raikkaita cocktaileja ja hedelmäpohjaiset makeat drinkit ovat jokaisen drinkkejä myyvän ravintolan suosituimpien juomien listalla. Monet rakastavat makeaa Mansikka Margaritaa sekä rommi pohjaista mintun makuista Mojitoa tai vaikkapa sokerin, limen, jäämurskan ja vodkan sekoitusta eli Caipiroscaa. Suomessa juodaan ihan tavallisia juomia joista suurimman osan jokainen tuntee, mutta ehkäpä löysit jotakin uutta seuraavalle ravintola-illallesi?