Yökerhot tapahtumapaikkoina

Tapahtumat ovat nousseet yhä suurempaan rooliin yökerhojen osalta. Niissä voidaan järjestää klubikeikkoja, näytöksiä, tanssiesityksiä, tai dj voi tulla soittamaan yökerhoon. Tapahtumien järjestäminen on lähtenyt jälleen nousuun muutamien hiljaisempien vuosien jälkeen. Voidaankin olettaa, että yökerhoissa tullaan järjestämään tapahtumia jatkossakin, sillä ne tuovat lisätienestejä yökerhoille. Toki yökerhojakin on moneen eri lähtöön. Jotkut niistä painottavat rauhoittumista ja tarjoavat viihtymistä rennossa ja mukavassa ympäristössä.

Tapahtumia opiskelijoiden bileistä lähtien

Yökerhot ovat tarjonneet mahdollisuutta järjestää omia tapahtumia klubeilla. Varsinkin opiskelijat hyödyntävät tätä mahdollisuutta kohtalaisen usein. Yliopiston ja ammattikorkeakoulujen opiskelijat järjestävät erilaisia teemailtoja, joiden aikana yökerho täyttyy juhlimaan tulleista nuorista. Joskus koko yökerho on voitu vuokrata opiskelijoiden käyttöön, mutta yleensä se on samaan aikaan avoinna muullekin yleisölle.

Yökerhoissa voidaan järjestää myös syntymäpäiväjuhlia tai polttareita. Ne soveltuvatkin loistavasti molempiin, sillä yökerhoissa on valmiiksi musiikkia ja juomia. Parhaimmillaan synttärisankarille tai tulevalle morsiamelle tai sulhaselle voidaan järjestää erikoisohjelmaa. Yökerhot siis todella toimivat yhteistyössä asiakkaidensa kanssa ja monenlaisia paketteja voidaan räätälöidä toiveista riippuen.

Musiikkikeikat yökerhoissa

Monet suuretkin nimet pitävät yökerhoissa esiintymisestä. Yökerhon tulee kuitenkin valita palkkaamansa artisti tai yhtye huolella, sillä yökerhoon sopii vain tietty määrä asiakkaita. Näin kävijämäärät eivät koskaan kohoa koviin moneen satoihin, eivätkä lipputulotkaan siis myös ole niin suuria. Yökerhojen täytyy hinnoitella keikkojen liput oikein. Liian kalliit liput karkoittavat asiakkaat pois, kun taas liian edulliset liput eivät ole kannattavia yökerholle. Yökerhot ovat monesti nuorten mieleen, joten artistin tai yhtyeen tulisi olla nuorille suunnattu. Sekin rajaa monia artisteja ja yhtyeitä pois, sillä nuoret aikuiset eivät lähde kuuntelemaan vanhojen aikojen tähtilaulajia.

DJ:t ovat yökerhoille ehdottomasti riskittömämpi valinta kuin varsinainen muusikko. DJ ei kuitenkaan välttämättä vedä samalla tavalla yökerhoa täyteen ihmisiä kuin jo ennestään mainetta saanut muusikko. Artisti myös yleensä on aina illan vetonaula, jota varten kävijät saapuvat yökerhoon. DJ ei ole tällainen vetonaula, joten DJ-iltojen kohdalla yökerhon tulee järjestää muutakin ohjelmaa pitääkseen kävijät tyytyväisinä. Tärkeintä nimittäin on, että kävijöille on hauskaa ja he viihtyvät.